Колодяжненська громада
Волинська область, Ковельський район

Участь у заключному семінарі щодо створення організації водокористувачів на базі Кричевичівської осушувально-зрошувальної системи…

Дата: 28.02.2024 16:45
Кількість переглядів: 376

     Як регулярно інформуємо на наших ресурсах, триває робота у рамках реалізації пілотного проєкту щодо створення обʼєднання водокористувачів на базі Кричевичівської осушувально-зрошувальної системи. Сьогодні, 28 лютого 2024 року, у місті Луцьку відбулася третя і заключна офлайн-зустріч зацікавлених в реалізації проекту сторін, участь у якій взяла і делегація із Колодяжненської громади у складі посадовців та депутатів сільської ради, підприємців аграрного сектору, представників лісгоспів тощо.

     Модератором заходу традиційно виступила керівник МГО «Прімавера» Ольга Жовтоног. На початку зі вступним словом до присутніх звернулися представники обласної влади - заступник голови облдержадміністрації Сергій Троханенко, депутат обласної ради, голова профільної депутатської комісії Юрій Ройко, керівник регіонального офісу водних ресурсів в області Роман Євліков.

    Слово мав і директор підприємства «Пʼятидні» Валерій Діброва, адже саме це підприємство основний землекористувач у межах дії Кричевичівської дренажної системи.

    Безперечно, однією з найбільш зацікавлених у реалізації проекту сторін є Колодяжненська сільська рада, тож на рівні її керівництва від початку докладали максимум зусиль, аби поетапно вдавалося втілювати задумане. По перше, у межах дії дренажної системи є комунальні землі, і в інтересах органу місцевого самоврядування, аби їх якість була збережена, і, по друге, діяльність сільськогосподарських товариств, які орендують приватні землі - це також надходження до місцевого бюджету. Тож сільський голова Віталій Кашик у своїй промові висловив вдячність усім, хто працює над втіленням проекту, адже відрадно, що обрали саме Кричевичівську осушувально-зволожувальну систему, яка є багатофункціональною і в цьому її унікальність. Віталій Леонтійович наголосив, що робота над створенням організації водокористувачів - це перший важливий крок на шляху до пошуку механізмів ефективного управління такою системою. А наступним етапом має стати пошук можливостей для здійснення капітального ремонту усіх її конструкцій, адже більшість із них вийшли з ладу.

     В рамках семінару своїми напрацюваннями за місяці роботи над проектом поділилися науковці Рівненського національного університету водного господарства та природокористування і представники громадської організації «Прімавера», експерт USAID-агро та інші фахівці.

     Під час другої частини семінару відбулася конференція в режимі онлайн із нідерландськими колегами. Експерти Кун Роест та Хенк Моен окреслили досвід своєї країни на цьому шляху.

     Результатом зустрічі стало напрацювання плану створення ОВК, над реалізацією якого працюватимуть ініціативні групи, які також було створені у процесі роботи.

Фото без опису

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь