A A A K K K
для людей із порушенням зору
Колодяжненська громада
Волинська область, Ковельський район

Газовики та рятувальниками нагадують споживачам про безпечне використання газу в побуті 

Дата: 28.12.2023 12:11
Кількість переглядів: 56

     В опалювальний період зростає загроза отруєння чадним газом, оскільки люди більше обігрівають свої домівки, частіше перебуваючи вдома, адже світловий день короткий. Нерідко споживачі нехтують правилами безпечного використання газу в побуті.

«Перед тим, як користуватись газовою колонкою, димохідними газовими приладами, потрібно обов’язково перевірити тягу. Є спеціальне віконце, куди треба притуляти запаленого сірничка і якщо він тягне всередину, то значить тяга є. Якщо сірничок не тягне всередину, то тяги нема, або ж навпаки полум’я йде на квартиру, або тяги нема чи тяга зворотня», - розповідає начальник аварійно-диспетчерської служби Волинської філії ТОВ «Газорозподільні мережі України» Валентин Киричук. - Коли споживач користується газовою колонкою чи газовою плитою – обов’язково потрібно для згоряння 1 м кубічного газу 10 м куб. повітря. Тому потрібно, щоб завжди був доступ свіжого повітря в приміщення, де є газові прилади».

Спеціалісти нагадують: у зв’язку з погіршенням погодних умов пам’ятайте, що при використанні природного газу в побуті необхідно неухильно дотримуватися правил безпеки!

Важливо:

  1. Провітрювати приміщення, перевіряти тягу, слідкувати за справністю газових приладів та ДВК, не затуляти отвори димоходів та не порушувати цілісність системи газопостачання.
  2. Не використовуйте газові колонки та опалювальні котли за відсутності тяги в димоході, а також під час різкої зміни кліматичних умов, наприклад, сильного поривчастого вітру, туману, дощу, снігу.

Дотримання цих простих правил допоможе убезпечити Вашу родину та сусідів від можливих нещасних випадків.

А головне: якщо Ви відчули запах газу – терміново телефонуйте до аварійно-диспетчерської служби Волинської філії «Газмережі» за номером телефону 104. Аварійно-диспетчерська служба працює цілодобово та без вихідних.

Мирних вихідних і світлих свят !

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь