Колодяжненська громада
Волинська область, Ковельський район

Сьогодні - Всесвітній день психічного здоров’я

Дата: 10.10.2023 09:39
Кількість переглядів: 178

    Всесвітній день психічного здоров’я відзначається 10 жовтня щорічно. Цей день запропонований Всесвітньою організацією охорони здоров’я задля підвищення рівня обізнаності про проблеми психічного здоров’я. Вперше відзначений 10 жовтня 1992 року за ініціативою Всесвітньої федерації психічного здоров’я. Свято покликане звернути увагу на проблеми, пов’язані з психічним станом людини, та для підтримки людей з подібними захворюваннями. Основна мета цього святкування – скоротити поширеність захворювань, пов’язаних з психічними розладами: депресивні стани, фобії, розлади особистості, алкогольна та наркотична залежності, шизофренія, недоумкуватість, порушення свідомості тощо.

    Найпоширеніша проблема, пов’язана з розладами психіки – це депресія. Наприклад, негативний вплив на психічний стан мешканців Землі завдала пандемія COVID-19, яка порушила звичний ритм життя мільярдів мешканців планети. Статистика в Україні показує жахливі числа. Понад 1,5 млн. мешканців нашої країни страждає від психічних захворювань. Понад 2 мільйонів щороку звертаються за допомогою до фахівців психіатрії та більшість з них госпіталізуються. Нервові розлади різного характеру та різного ступеня важкості є проблемою кожного третього українця. До того ж, наша країна посідає 1-ше місце за кількістю психічних розладів в Європі. Це статистика до повномасштабного вторгнення.

   Збереження психічного здоров’я громадян нашого суспільства, всього народу є важливим завданням сьогодення. Адже наша країна перебуває у стані війни, і за цей час проблеми із ментальним здоров’ям і самопочуттям з’явилися у більшості громадян. Близько 10 млн. мільйонів українців можуть зіткнутися з ризиком розвитку психічних розладів, таких як депресія та посттравматичний стресовий розлад, внаслідок війни. І це, мабуть, оптимістичний прогноз.

    Тож не слід соромитись повідомити про своє погане психічне самопочуття сімейному лікареві, аби він, за необхідності, скерував  до профільних фахівців – психотерапевта, психіатра. За можливості, варто скористатися допомогою психолога, адже психотерапія нині необхідна теж  чи не кожному із нас.

Фото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь