Колодяжненська громада
Волинська область, Ковельський район

Серпнева конференція педагогічних працівників сільської ради

Дата: 31.08.2023 08:34
Кількість переглядів: 816

   Під керівництвом начальника управління гуманітарної сфери виконавчого комітету сільської ради Лілії Осіпчук, 30 серпня 2023 року, відбулася серпнева конференція педагогічних працівників сільської ради, на якій було підбито підсумки минулого навчального року і представлено план роботи у новому.

    Серед запрошених – голова Ковельської районної ради В’ячеслав Шворак, сільський голова Віталій Кашик, заступник начальника відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Ковельського районного управління Головного управління ДСНС України у Волинській області Станіслав Гірук, окремі посадовці сільської ради, директори та педагоги закладів освіти громади.

     Із вітальним словом до присутніх звернулися В’ячеслав Шворак та Віталій Кашик. Голова районної ради відзначив громаду у контексті проведеної роботи із забезпечення закладів освіти укриттями, а відтак – створення можливостей для організації освітнього процесу саме в очному режимі. Очільник місцевої влади Віталій Кашик, перш за все, подякував усім освітянам за плідну роботу, яку спільно із керівництвом сільської ради, управлінням гуманітарної сфери довелося провадити в нових складних умовах – умовах воєнного стану.

- Перед нами і вами постало багато викликів, - мовив сільський голова, - і деякі із них вдалося подолати, окремі, можливо, не до кінця. У будь-якому випадку, між нами є комунікація, діалог та порозуміння. І саме тому ми досягли головного – наші діти зможуть ходити до школи і навчатися в очному режимі. Нехай і в змішаному форматі – саме так дозволяє ситуація з укриттями, але сам факт присутності у школі, безпосереднього спілкування із педагогами та однолітками, відіграє велику роль у якості навчання та соціалізації дитини.

    Також Віталій Леонтійович подякував освітянам за їх волонтерську діяльність і підтримку Збройних Сил України, побажав плідної роботи у новому навчальному році.

  Потому свою доповідь представила Лілія Осіпчук, у якій, між іншим, детально розповіла про забезпечення безпеки учасників освітнього процесу. Посадовець повідомила, що у 2022/2023 навчальному році статутна діяльність провадилася закладами освіти (7 закладів дошкільної та 11 – загальної середньої освіти) в дистанційному та змішаному форматі, деякі були, на жаль, на простої через відсутність укриттів. Утім, станом на сьогодні за показниками забезпеченості учасників освітнього процесу найпростішими укриттями готові 10 закладів загальної середньої освіти та 5 садочків, що дає змогу забезпечити укриттям 95% учасників освітнього процесу. Також, як відомо, на етапі завершення облаштування модульного укриття для Скулинського ліцею, триває реконструкція овочесховища під укриття в ЗДО «Журавлик» с. Колодяжне, а у ЗДО «Ромашка» с. Кричевичі теж заплановано реконструкцію овочесховища під укриття, на що вже спрямовані кошти. Що стосується Любитівського ліцею, то вже наявна проектно-кошторисна документація на нове будівництво майстерні з укриттям та триває пошук можливостей, аби розпочати будівництво. До слова, вихованці та педагоги закладу тимчасово забезпечені укриттям на умовах договору оренди приватного приміщення, тож навчальний процес у Любитові проходитиме у змішаній формі.

     Як відомо, через збільшення видатків Державного бюджету на оборону, зменшилося фінансування галузі освіти, також, чималі кошти місцевого бюджету спрямовуються на будівництво укриттів. Тож поки складно відшукати можливості фінансування робіт з покращення інфраструктури закладів освіти. Окрім того, гостро стоїть питання оптимізації мережі освітніх закладів, і допоки вона не буде здійснена, є складнощі із залученням державного фінансування.

   Мовилося і про перехід закладів освіти на електронний документообіг,обладнання ручними системами тривожної сигналізації тощо.

      Серед співдоповідачів – представник ДСНС Станіслав Гірук, який говорив про результати перевірки укриттів у закладах освіти громади й рекомендував їх керівникам перед початком навчання провести відпрацювання алгоритму дій у випадку сигналу повітряної тривоги. Директор Дрозднівського ліцею Сергій Лисюк у виступі «Робота закладів загальної середньої освіти в умовах воєнного стану» поділився досвідом роботи очолюваного ним закладу. Про дошкілля в умовах воєнного стану розповіла завідувачка ЗДО «Сонячний промінчик» с. Уховецьк Оксана Шевчук, а директор Центру професійного розвитку педагогічних працівників сільської ради Надія Марцинюк окреслила проведену її установою роботу.

  Важливим є питання забезпечення рівних прав на освіту для усіх дітей, у тому числі для дітей з особливими освітніми потребами, про що розповіла директор Інклюзивно-ресурсного центру сільської ради Тетяна Демчук. Своєю чергою, про роботу із дітьми, які опинилися у складних життєвих обставинах доповів начальник служби у справах дітей виконавчого комітету сільської ради Сергій Ілюшик.

   Підсумки і основні завдання на новий навчальний рік лягли в основу резолюції серпневої конференції педагогічних працівників Колодяжненської сільської ради, яка, після озвучення начальником управління гуманітарної сфери, була схвалена учасниками конференції.

Фото без опису

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь