Колодяжненська громада
Волинська область, Ковельський район

Відбулося відкриття класу безпеки на базі Уховецького ліцею

Дата: 29.05.2023 16:50
Кількість переглядів: 55

     Створення та функціонування класів безпеки – не лише важливий момент у профілактиці надзвичайних ситуацій та інших загроз життю і здоров’ю дітей, а й, з огляду на воєнний стан, вимога часу. Їх робота сприятиме систематичній підготовці учнів з питань цивільного захисту, особистої безпеки, здорового способу життя та формування навичок самозахисту і рятування в умовах надзвичайних ситуацій, у тому числі, пов’язаних із воєнними діями.

      Тож сьогодні, 29 травня, відбулося урочисте відкриття такого класу в Уховецькому ліцеї, на яке завітали сільський голова Віталій Кашик, начальник управління гуманітарної сфери Лілія Осіпчук, начальник служби у справах дітей Сергій Ілюшик, поліцейський офіцер громади Володимир Будков, заступник начальника відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Ковельського районного управління Головного управління ДСНС України у Волинській області Станіслав Гірук.

     Перерізання стрічки, невеличке тематичне театралізоване дійство від талановитих учнів закладу , а також - цікава екскурсія зонами класу безпеки для гостей. Адже кабінет розділений на кілька навчальних зон та обладнаний відповідним інвентарем. Тут діти різних вікових груп зможуть в теорії і на практиці, в ігровій формі, навчатися основ пожежної та протимінної безпеки, правил поведінки під час сигналу «Повітряна тривога», правил надання домедичної допомоги тощо.

    - Безпека – це пріоритет сьогодення, тож такі тематичні класи мають вкрай важливе значення, адже знання з безпеки підростаючого покоління — запорука їх безпечного майбутнього, - мовив Віталій Кашик. - Надалі докладатимемо зусиль, щоби матеріально-технічне забезпечення класу було на належному рівні.

     Варто зазначити, що «Клас безпеки» — це всеукраїнський проєкт, який реалізує Міністерство освіти. Директор ліцею Олена Алексійчук розповіла, що було чимало зроблено для підготовки класу до повноцінної роботи: це підбір кабінету, його обладнання, зонування та забезпечення класу відповідною наочністю, аби здобувати знання з безпеки та практичні навички могли всі учасники освітнього процесу.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь