A A A K K K
для людей із порушенням зору
Колодяжненська громада
Волинська область, Ковельський район

Про нові Правила рибальства, періоди нересту, відповідальність за порушення цих Правил

Дата: 01.03.2023 11:23
Кількість переглядів: 92

 

Фото без описуНаказом Міністерства аграрної політики та продовольства України від 19.09.2022 № 700, затверджено «Правила любительського і спортивного рибальства»

Відповідно до Правил, з 15 лютого по 31 березня діє заборона на добування (вилов) щуки. Період нересту для всіх інших видів риб у річках з 1 квітня до 20 травня, а на водосховищах та озерах – з 1 квітня до 10 червня.

         Правилами рибальства встановлено і ряд інших вимог, які рибалки-любителі мають знати, ось деякі з них:

- у період нересту можна ловити рибу з берега знаряддями вилову з кількістю гачків не більше двох на рибалку або спінінгом з однією штучною приманкою;

         - про добову норму улову – 3 кг та плюс 1 трофейна рибина (при чому верховодка (уклейка), карликовий американський сом  та ротань в залік не йде);

         - мінімально дозволені для вилову розміри риб (в сантиметрах): сом-80, щука-50, судак-42, блий амур та товстолобики-40, лящ та сазан (короп) – 30, головень-24, лин-20.

-  під час здійснення любительського рибальства рибак повинен мати при собі засоби для вимірювання маси та довжини водних біоресурсів.

За порушення Правил рибальства та браконьєрство передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність, а також відшкодування нанесених рибному господарству збитків.

Згідно Кодексу України про адміністративні правопорушення, порушення правил рибальства за ст. 85 ч.3 тягне за собою попередження або накладення штрафу на громадян від 34 до 170 грн.

За грубе порушення правил рибальства (рибальство із застосуванням вогнепальної зброї, електроструму, вибухових або отруйних речовин, інших заборонених знарядь лову, промислових знарядь лову особами, які не мають дозволу на промисел, вилов водних живих ресурсів у розмірах, що перевищують встановлені ліміти або встановлену правилами любительського і спортивного рибальства добову норму вилову), передбачена адміністративна відповідальність за ст.85 ч.4, що  тягне за собою накладення штрафу на громадян від 340 до 680 грн з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення, які є приватною власністю порушника, та незаконно добутих водних живих ресурсів чи без такої.

Розмір збитків, заподіяних внаслідок незаконного добування водних біоресурсів незалежно від розміру та ваги у рибогосподарських водних об’єктах України становить (за 1 особину у гривнях): щука-3468, амур-3553, білизна (жерех)-1649, лящ-1649, сазан-3706, товстолоб-3638, сом-5117, судак-3587, окунь-3162, карась-1581, краснопірка-1564, лин-1598 та ін.

Про випадки грубого порушення правил рибальства можна проінформувати за телефонами:

- Державна екологічна інспекція у Волинській області – 0332 723396;

- «Гаряча лінія» Волинського рибоохоронного патруля –  (067) 360-78-40.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь