Колодяжненська громада
Волинська область, Ковельський район

З Днем Української Державності!

Дата: 15.07.2024 15:15
Кількість переглядів: 68

Фото без описуСьогодні ми, українці, відзначаємо особливе свято – День Української Державності. Фундамент державницьких традицій українців був закладений у час середньовічної держави – Київської Русі. Прийняття князем Київським Володимиром у 988 році християнства стало для України цивілізаційним вибором. Саме в день вшанування пам'яті видатного державотворця Київського князя Володимира Великого та у День Хрещення Київської Руси-України - 15 липня встановлено День Української Державності. Цього дня вшановуємо всі етапи нашого державотворення від Русі до сьогодення, і всіх, хто доклав зусиль, щоб Україна існувала як незалежна, демократична держава.

       Та сьогодні імперія зла – російська федерація вкотре посягає на історичне право українців на державність, цілісність території, вибір нашого народу рухатися своїм – демократичним шляхом. Брехливо і цинічно ворог привласнює нашу історію, анексує території, веде війну проти України у підступний і злочинний спосіб, тероризує мирне населення. Але ми вистоїмо, а імперія – впаде, бо правда на нашому боці.
В рамках державного свята сьогодні відбувся тематичний захід. Традиційно, вшанували наших Героїв хвилиною мовчання, поклали квіти до стели "Вклонімось подвигу Героїв!". Усіх присутніх привітав голова Колодяжненської територіальної громади Віталій Кашик: "Тож щиро вітаю усіх вас із сьогоднішнім святом і зичу найголовнішого – якнайшвидшої Перемоги! Розквіту і процвітання нашій державі, адже український народ заслуговує на це. Слава нашим мужнім воїнам, адже нині саме вони головні сторожові Української Державності. Слава Україні!"



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь