Колодяжненська громада
Волинська область, Ковельський район

Рідним полеглих Героїв вручили нагороди

Дата: 05.04.2024 15:25
Кількість переглядів: 737

    Указом Президента України Володимира Зеленського за особисту мужність і самовіддане служіння Батьківщині, захист її суверенітету і територіальної цілісності, орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно) було нагороджено п’ять полеглих Героїв з нашої громади. Тож вручити частину нагород рідним захисників сьогодні, 05 квітня 2024 року, завітали представники територіального центру комплектування та соціальної підтримки та місцевої влади.

     Серед нагороджених посмертно військових - Віктор Петрович Мельник із с. Дроздні. Нагороду вручили сестрі полеглого захисника  - Людмилі, яка нині є опікункою для двох діток Героя. Коли розпочалась повномасштабна війна, Віктор, не задумуючись, пішов захищати Україну. Адже він казав: «Хто, як не я?». І вже у травні 2022 року проходив навчання на полігоні у Житомирі. Наприкінці травня відправили на службу до Дніпра, а потім до селища Дружківка. На превеликий жаль, 11 липня 2022 року отримали трагічну звістку, що Віктор Мельник загинув 7 липня в бою за Білогорівку Луганської області. Це був страшний бій, але Віктор і його побратими мужньо тримали захист до останнього подиху.

Фото без описуФото без опису

    Відповідним орденом посмертно удостоєний і захисник, який останні роки перед війною проживав у Любитові, але похований на малій Батьківщині  – с. Старий Мосир Голобської громади - Дмитро Анатолійович Софронов (08.07.1988 – 26.05.2023). Герой поліг на полі бою, бо до кінця залишався вірним військовій присязі і народу України. Нагороду вручили дружині захисника Тетяні.

Фото без описуФото без опису

     Також посмертно нагороджений захисник зі Скулина Олександр Володимирович Ющик  (01.08.1990 – 04.08.2023). Командир відділення мотопіхотного батальйону, молодший сержант Олександр Ющик загинув 4 серпня в результаті ворожого обстрілу під час виконання бойового завдання щодо захисту незалежності України на Купʼянському напрямку на Харківщині.  Орден  «За мужність» ІІІ ступеня передали дружині Героя Ірині. У захисника, який віддав своє життя за незалежність і територіальну цілісність України, за волю її народу, залишилося двоє маленьких діток.

Фото без описуФото без опису

     Звісно, жодні нагороди не втамують біль від утрати близької людини, але кожен із нас має пам’ятати: подвиг захисників – неоціненний! Вічна і світла пам'ять, незгасима шана і слава нашим Героям!Слава Україні!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь