Колодяжненська громада
Волинська область, Ковельський район

Леся Українка - наша гордість

Дата: 25.02.2024 09:47
Кількість переглядів: 85

     Сьогодні, 25 лютого 2024 року, українська спільнота відзначає 153-у річницю від дня народження геніальної письменниці Лесі Українки. Для нашої громади імʼя Лесі Українки є знаковим ще й через те, що саме у Колодяжному пройшло дитинство поетеси, і, не дивно, що перш за все з її імʼям у більшості гостей та туристів асоціюється наш населений пункт, адже тут розташований Літературно-меморіальний музей Лесі Українки.

      Особистість Лариси Косач виходила далеко за рамки часу, у який вона жила, а її творчість - це величезний цінний спадок, який варто досліджувати і розповідати про нього нащадкам. Позаяк у творчості поетеси значне місце відведено національній ідеї, любові до рідного краю та обстоюванню прав народу, у наш складний час чергової боротьби за незалежність, її твори дуже актуальні. 

        Життя видатної землячки було сповнене трагізмом через тяжку хворобу, проте воно було гідне подиву і захоплення. Недуга не зламала Лесю, а навпаки, вона  боролася і сила її духу завжди перемагала. 

       Напередодні річниці від дня народження Лесі Українки, з метою вшанування її памʼяті, відбулося покладання квітів до памʼятника біля Центру культури,дозвілля та спорту сільської ради.
Тематичні заходи, присвячені життю та творчості Лесі Українки, проходили упродовж тижня у закладах культури, бібліотеках краю.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь