Колодяжненська громада
Волинська область, Ковельський район

В останню земну дорогу провели полеглого Героя Сергія Оніщука

Дата: 28.01.2024 18:15
Кількість переглядів: 522

     На жаль, Небесне воїнство із синів і доньок України поповнюється, адже така вона, реальність воєнного часу. До останнього вірили і надіялися рідні захисника Сергія Васильовича Оніщука, який вважався зниклим безвісти, що знайдуть його живим. Та не судилося… Того дня - 24 червня 2023 року, під час ворожого артилерійського обстрілу у рамках контрнаступальних дій, біля села Роботине Запорізької області, він поліг смертю хоробрих. Більше ніж півроку невідомості, і Герой повернувся додому назавжди - «на щиті». Тепер йому навіки 38.

     Народився Сергій у селі Кричевичі, проживав у Ковелі. Багато років працював у пасажирському вагонному депо. Свій трудовий шлях розпочав зі слюсаря, був бригадиром,  понад десять років – майстром. 

     25 лютого 2022 року Сергія  мобілізували. Рік він служив у роті оборони територіального центру комплектування та соціальної підтримки. Потому відбув у бойову частину. 

     Світлий, добрий, щирий, самовідданий, - саме таким був Сергій. Без найріднішої людини залишилися дружина і малолітній син, матір, сестра і брат.

     Сьогодні, схиливши голови в скорботі, жителі сіл Уховецьк та Кричевичі, якими проліг шлях траурного кортежу із тілом полеглого Героя, віддали останню шану захиснику, який був вірним військовій присязі та Україні до останнього подиху. Біля батьківської оселі у Кричевичах святі отці відслужили літію, а місцеві мешканці прийшли підтримати рідних Сергія. 

    Згодом траурна процесія вирушила у Ковель, де відбулася  заупокійна служба у Благовіщенському соборі ПЦУ, а потому пішою ходою рушили на Площу Героїв Майдану, де пройшла громадянська панахида.

      Поховали Сергія Оніщука  на Алеї Героїв міського кладовища. 

    Вічна і світла пам’ять Героєві! Щирі співчуття родині!

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь