Колодяжненська громада
Волинська область, Ковельський район

В останню земну дорогу провели Героя з Колодяжного ПЕТРА БАСАНСЬКОГО

Дата: 28.11.2023 15:41
Кількість переглядів: 520

     Війна продовжує свій страшний лік, і днями чорним птахом увірвалася гірка звістка і накрила крильми смутку і скорботи нашу громаду:  на війні поліг наш мужній земляк, сорокарічний житель Колодяжного Петро Миколайович Басанський.

    Петра знали і поважали багато людей. Він був хорошим сім’янином, добрим товаришем і просто чудовою і товариською людиною, відповідальною та надійною. А ще – справжнім патріотом, досвідченим воїном, свого часу пройшов АТО, тож коли російський ворог прийшов на нашу землю із повномасштабною війною, Петро з першого дня пішов захищати Україну.

     Останнім місцем служби був Запорізький напрямок, де командир відділення корегування артилерійського вогню, молодший сержант Петро Басанський поліг в районі населеного пункту Роботине 24 листопада 2023 року.

     У рідному селі про Петра згадують тільки хороше. На підприємстві, де працював загиблий, також відгукуються про нього тепло: «Він був талановитим працівником, водієм, механіком. Проявляв лідерські якості, кмітливість та вправність і, здається, зовсім нещодавно розважав колектив своїм гострим розумом і мудрістю. Від Петра ніколи ніхто не чув,  що щось погано на фронті. Він вірив і працював для перемоги, не шкодуючи ні життя, ні здоровʼя. Завше був душею компанії захисників уже і на фронті, хоробро захищаючи Україну до останнього подиху».

     Вчора громадою зустрічали кортеж із тілом полеглого Героя живим коридором шани, а сьогодні, 28 листопада 2023 року, відбулося прощання із Петром Басанським. Осиротіли донька й син, без люблячого чоловіка і надійної опори залишилася дружина, матір втратила рідну кровинку… На жаль, Україна втрачає кращих доньок і синів, і найбільше хочеться вірити, що ця жертва не є даремною. Ми тут, у тилу, маємо також докладати для цього зусиль: у пам'ять про наших полеглих Героїв, задля підтримки тих, хто нині захищає нас на передовій і для досягнення кінцевої мети – остаточної Перемоги над російським загарбником.

     Відспівування воїна відбулося у церкві Святого Миколая Чудотворця ПЦУ у Колодяжному, потому пішою ходою рушили до місця вічного спочинку воїна, встеляючи шлях до кладовища живими квітами. Поховали Героя з усіма релігійними та військовими почестями.

     Сумуємо разом з рідними та близькими, низько вклоняємось захисникові за його подвиг і неоціненний внесок у Перемогу. Вічна слава і світла пам'ять  Героєві Петрові Миколайовичу Басанському! Слава Україні!

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь