Колодяжненська громада
Волинська область, Ковельський район

Назавжди 22: громада провела в останню земну дорогу захисника Андрія Мельничука

Дата: 08.11.2023 18:56
Кількість переглядів: 365

     Щоденно розв’язана росією війна продовжує свій страшний лік, забираючи життя військових та мирного населення. Періодично гіркі звістки приходять у нашу громаду, так як і цього разу: сповіщення про смерть на війні жителя Любитова Андрія Михайловича Мельничука, який вважався зниклим безвісти, зруйнувало надії на те, що військовий повернеться додому цілим і неушкодженим: підступний ворог  відібрав його життя 15 жовтня 2023 року.

      Перед тим у юнака було звичне життя, як і у багатьох його однолітків:  робота, рідні, друзі… Потім – кількамісячна служба у зоні бойових дій, адже захищати державу він пішов за покликом серця. Прийшов у військкомат як доброволець і у липні цього року Андрія призвали. Служив старшим сапером-гранатометником інженерно-саперного відділення, поліг на Бахмутському напрямку.


     Сьогодні громада навколішки зустрічала Героя, встеляючи його останній земний шлях живими квітами. Попрощатися із Андрієм Мельничуком прийшло багато люду - рідні, друзі, односельчани, представники місцевої влади, духовенство, військові і просто небайдужі громадяни. У хлопця залишилася матір, батько, молодша сестра. Своєї сім’ї створити не судилося… Щирі співчуття родині висловив сільський голова Віталій Кашик.
- Багато поколінь наших нащадків пам’ятатимуть і згадуватимуть про той подвиг, який вчинив Андрій, а також щоденно звершують тисячі інших військових. І найголовніше, аби ця найвища ціна, якою ми розплачуємося за свою державність, незалежність та волю, не була даремною. Ми маємо бути гідними їхнього подвигу! Слава Андрію, усім українським Героям слава! – мовив сільський голова.


     Захисника відспівали у Свято-Покровській церкві ПЦУ, а потому відбувся чин похорону на місцевому кладовищі з усіма релігійними та військовими почестями. 

     Світла і вічна пам'ять нашому захиснику! Царство небесне!

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь