Колодяжненська громада
Волинська область, Ковельський район

У громаді пройшли заходи, приурочені Дню пам’яті та примирення

Дата: 08.05.2023 18:10
Кількість переглядів: 166

     Сьогодні, 08 травня 2023 року, у населених пунктах Колодяжненської сільської ради відбулися заходи з нагоди Дня пам’яті та примирення та 78-ої річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

      Зокрема, у Колодяжному, біля Обеліску слави, відбувся мітинг-реквієм за участі представників влади, громадськості, педагогів та учнів Колодяжненського ліцею, у рамках якого настоятель місцевого храму Миколая Чудотворця Православної церкви України отець Валерій відслужив панахиду за загиблими у Другій світовій та нинішній російсько-українській війні, а потому присутні поклали до підніжжя монумента квіти. Окрім того, школярі влаштували імпровізований флеш-моб із розгортання Державного прапора. Адже сьогодні під жовто-блакитним знаменом триває наша боротьба із московитським ворогом, хоча свого часу наші народи ішли пліч-о-пліч, проганяючи нацистських окупантів…. Але час показав справжнє обличчя так званого «брата», який нині також, як колись гітлерівці, прийшов вбивати і знищувати. Тож висновки зроблені, а головна перемога ще попереду .

     Віддати шану полеглим на фронтах Другої світової війни землякам та нинішнім Героям, які відстоювали наше право на вільне і мирне життя на рідній землі, у незалежній країні, зібралися також мешканці й решти населених пунктів громади. Звершення заупокійних молебнів, покладання квітів до обелісків, пам’ятних хрестів, братських могил – це той мінімум, який маємо робити як нація, яка пам’ятає історію, цінує своїх захисників та вшановує символічні дати. На жаль, усі ветерани Другої світової, які мешкали на території громади, вже відійшли у вічність. Але у селі Скулин проживає легендарна зв’язкова УПА Ганна Зелена, тож представники місцевої влади і громади завітали до Ганни Йонівни, аби вшанувати її подвиг у боротьбі за незалежність, згадати про полеглих вояків УПА, які боролися проти всіх окупаційних режимів. У Любитові навідались до місцевої жительки Таїсії Семенівни Кравчик, яка пройшла через нацистський концтабір .

     Безперечно, найболючішими є свіжі рани: для нас це події, починаючи з 2014 року і понині – агресія російської федерації та, зрештою, повномасштабна війна. Новітні герої, які ще вчора жили, трудилися, тішились родинним затишком, мусили проміняти спокійне життя на сирі окопи. На превеликий жаль, неодноразово у нашу громаду приходили страшні новини про загибель воїнів – наших земляків, тож представники влади і громадськості цього пам’ятного дня відвідали могили полеглих у російсько-українській війні захисників.

     Тематичні заходи – уроки пам’яті, книжкові виставки – пройшли у закладах освіти та культури відповідно. Кожне покоління українців мусить знати справжню історію, розуміти, чому починаються загарбницькі війни і хто наш ворог. А усвідомлення власної національної ідентичності, почуття патріотизму мають бути визначальним фактором у колективній свідомості майбутніх поколінь.

     Вічна пам'ять загиблим у війнах українцям, вічна слава Героям, які поклали життя на вівтар нашої свободи!

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь