ОБҐРУНТУВАННЯ ТЕХНІЧНИХ ТА ЯКІСНИХ ХАРАКТЕРИСТИК ТА ОЧІКУВАНОЇ ВАРТОСТІ ПРЕДМЕТА ЗАКУПІВЛІ код ДК 021:2015 15110000-2 М’ясо (М’ясо свинини, філе куряче, стегно куряче)
ОБҐРУНТУВАННЯ ТЕХНІЧНИХ ТА ЯКІСНИХ ХАРАКТЕРИСТИК
ТА ОЧІКУВАНОЇ ВАРТОСТІ ПРЕДМЕТА ЗАКУПІВЛІ
код ДК 021:2015 15110000-2 М’ясо (М’ясо свинини, філе куряче, стегно куряче)
Замовник: Управління гуманітарної сфери Колодяжненської сільської ради Ковельського району Волинської області.
Предмет закупівлі: код ДК 021:2015 15110000-2 М’ясо (М’ясо свинини, філе куряче, стегно куряче)
Процедура закупівлі: відкриті торги.
Очікувана вартість предмета закупівлі: 192 800,00 грн. з ПДВ.
Ідентифікатор закупівлі: UA-2021-12-30-001669-c.
З метою прозорого, ефективного та раціонального використання коштів та на виконання вимог постанови Кабінету Міністрів України від 16.12.2020 № 1266 «Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 1 серпня 2013 р. № 631 і від 11 жовтня 2016 р. № 710» підготовлено та опубліковано обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі.
Підготовка обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі здійснюється протягом бюджетного року відповідно до річного плану закупівель.
Для забезпечення існуючої потреби у м’ясі до кінця 2022 р.
Управління гуманітарної сфери Колодяжненської сільської ради Ковельського району Волинської області , керуючись Законом України «Про публічні закупівлі» та іншими нормативними актами чинного законодавства, оприлюднено в електронній системі закупівель ProZorro відповідну закупівлю за процедурою відкриті торги.
Закупівля здійснюється з метою задоволення потреби протягом 2022 року.
Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі:
Запропонований учасником товар повинен відповідати вимогам Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» від 23.12.1997 № 771/97-ВР (зі змінами), та наказу Міністерства аграрної політики та продовольства України від 01.10.2012 р. № 590 «Про затвердження Вимог щодо розробки, впровадження та застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах Системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР)» та діючим державним стандартам.
Вимоги до технічних та якісних характеристик предмету закупівлі обумовлені необхідністю закупівлі якісних та безпечних для споживання харчових продуктів, що постачатимуться до освітніх закладів .
Обґрунтування очікуваної вартості предмета закупівлі
Загальна кількість необхідного до закупівлі обсягу м’яса сформована виходячи із його обсягів, спожитих освітніми закладами за 2021 рік та на підставі поданих освітніми закладами потреб на 2022 рік, що знаходяться у підпорядкуванні замовника.
Очікувана вартість предмета закупівлі передбачена кошторисом та річним планом закупівель на 2022 рік, ґрунтується на всіх фактичних складових ціни та включає в себе вартість ціни на товар, податки і збори, що сплачуються або мають бути сплачені, усіх інших витрат та згідно з вимогами чинного законодавства щодо формування ціни на відповідний товар.
Відповідно до розрахунків вартості м’яса(м’ясо свинини - 555 кг ; філе куряче – 1000 кг; стегна курячі – 90 кг.) проведених у відповідності до ч. 4 ст. 4 Закону України «Про публічні закупівлі» шляхом ринкових консультацій з метою аналізу ринкової ціни на товар, з урахуванням видатків замовника, очікувана вартість процедури закупівлі складатиме 192 800,00 грн. з ПДВ. Ціна за одиницю товару перебуває в межах діапазону показників,актуальних на момент оприлюднення закупівлі, ринкових цін на відповідні види м’яса на території України. Розрахунок очікуваної вартості предмету закупівлі з урахуванням роз’яснень Мінекономіки Щодо розрахунку очікуваної вартості предмета закупівлі № 3301-04/34980-06 від 20.08.2019 р. та Щодо передумов здійснення закупівель № 3304-04/55366-06 від 10.09.2020 р. і Примірної методики визначення очікуваної вартості предмета закупівлі, здійснювався замовником шляхом моніторингу середньо ринкових цін на відповідні види м’яса при плануванні відповідної закупівлі. Замовником здійснювався пошук, збір та аналіз загальнодоступної цінової інформації, до якої відноситься інформація про ціни товарів, що міститься в мережі Інтернет у відкритому доступі на сайтах постачальників,в електронному каталозі, в електронній системі закупівель “ProZorro” щодо аналогічних закупівель,проводились ринкові консультації.