Колодяжненська громада
Волинська область, Ковельський район

Прес-центр ПрАТ "Волиньобленерго" застерігає.

Дата: 18.08.2020 09:54
Кількість переглядів: 237

Фото без описуНещодавно поблизу села Заболоття Любомльського району під час риболовлі загинув 25-річний чоловік.  Чоловік рибалив на заболоченій території і довгим вудилищем наблизився на недопустиму відстань до лінії електропередачі Головне – Шацьк напругою 110 кВ. Струм пройшов по вудці крізь постраждалого.

У 2020 році це вже третій смертельний випадок в охоронних зонах ліній електропередачі. Такі нещасні випадки стаються винятково через необачність, а часом і через елементарну безвідповідальність.

У ПрАТ «Волиньобленерго» знову нагадують і застерігають волинян – дотримуйтеся правил електробезпеки! Струм високої напруги не вимагає дотику для ураження. Наближення вудкою чи волосінню ближче як 2 м до проводу може спровокувати ураження. Якщо рибалите і поблизу водойми є лінія електропередачі – ви в смертельній небезпеці. Купуючи вудки дітям, поясніть – де можна рибалити, а де ні!

Уздовж високовольтних ліній електропередач встановлено коридор, який називають охоронною зоною. Ця відстань від проводу праворуч-ліворуч і, залежно від напруги, становить до 20 м. В охоронних зонах заборонена не тільки риболовля! Будь-які дії чи роботи в такій зоні узгоджують з енергорозподільчим підприємством.

Не треба забувати і про те, що коли під час сильного вітру обривається провід, виникає крокова напруга. Вона вражає струмом на відстані 8 м. Наближатися до такого проводу смертельно небезпечно.

У разі виявлення будь-якого пошкодження, телефонуйте на номер кол-центру 0-800-21-01-31 (надає консультації та реагує на звернення цілодобово). 

Пам’ятайте: поблизу охоронних зон повітряних і кабельних ліній, трансформаторних підстанцій, розподільних пунктів риболовля заборонена!

Дотримуйтеся простих правил електробезпеки і обов’язково попередьте дітей, які у вільний від навчання час шукають способи активного відпочинку.

Рибальте тільки в дозволених місця! Бережіть себе і близьких!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь