A A A K K K
для людей із порушенням зору
Колодяжненська громада
Волинська область, Ковельський район

Заклади освіти громади доєдналися до екологічної акції "Випускники - 2024 року для майбутніх поколінь"

Дата: 19.04.2024 13:10
Кількість переглядів: 394

   Учні випускних класів всієї України, завершуючи навчальні заклади і прощаючись з дитинством, не матимуть традиційних шкільних балів і радості зустрічі першого дорослого світанку через розв’язану російським агресором війну. Але щоби лишити у пам’яті світлу згадку про дні шкільного життя, на рівні держави впроваджуються різні ініціативи. Серед них – всеукраїнська акція єднання та віри «Випускники -2024 року для майбутніх поколінь», що передбачає висаджування випускниками зелених насаджень напередодні Дня довкілля – 19 квітня.

    «Цей крок єдності – це символ нашим воїнам на передовій щодо незламної віри в нашу Перемогу!  Цей крок – підтримка загальноєвропейської зеленої Угоди (Green Deal). Випускники війни – це майбутні архітектори нової України – незламної і зеленої! І через 20 років до висаджених дерев наші юні вже не діти приведуть своїх дітей!» - наголошують організатори акції.

    Це чудовий привід озеленити територію власної школи або ж допомогти озеленювачам! Саме  тому управління гуманітарної сфери виконавчого комітету сільської ради ініціювало висадження зелених насаджень у закладах загальної середньої освіти громади. До акції долучилися майбутні випускники Колодяжненського, Скулинського, Кричевичівського, Уховецького, Дрозднівського ліцеїв та Волошківської, Рокитницької, Білашівської гімназій і висадили на шкільних подвір’ях чимало дерев різних порід: яблуні, калину, туї , берізки, каштани тощо. А, приміром, у Скулинському ліцеї висадили саджанці абсолютно різних видів дерев і кущів, навіть екзотичних – від дуба і тополі – до кипариса та оливи.

    - Це прекрасна екологічна ініціатива, про яку пам’ятатимуть педагоги і самі випускники. А дерева, що зеленітимуть на шкільких подвір’ях – роками нагадуватимуть про це, - зауважив сільський голова Віталій Кашик, який побував в окремих закладах освіти і доєднався до акції. – Нехай приймаються, квітнуть, милують наш зір. А вам, дорогі випускники, широких і легких життєвих доріг, але нехай у вашому серці завжди буде особливе місце для стежки, що веде до рідної школи та малої батьківщини! Дякую нашим Збройним Силам, які наближають нашу ПЕРЕМОГУ! СЛАВА УКРАЇНІ!

    Окремо варто згадати, що у двох закладах освіти – Скулинському та Уховецькому ліцеях у день акції також проходили виступи екологічних агітбригад. Це стало чудовим тематичним доповненням акції.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь