A A A K K K
для людей із порушенням зору
Колодяжненська громада
Волинська область, Ковельський район

Зустріч щодо функціонування Рокитницької гімназії...

Дата: 17.04.2024 11:37
Кількість переглядів: 527

    16 квітня 2024 року відбулася зустріч місцевої влади із батьками учнів, адміністрацією та педагогами Рокитницької гімназії. Участь у заході взяли: сільський голова Віталій Кашик, секретар ради Павло Кухта, заступник сільського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Петро Оксентюк, начальник управління гуманітарної сфери виконавчого комітету сільської ради Лілія Осіпчук, депутати сільської ради – Віта Чуль, Валентина Мельник.

    Темою обговорення було рішення сесії сільської ради від 21 березня 2024 року №5 «Про внесення змін до плану оптимізації мережі закладів загальної середньої освіти Колодяжненської сільської ради на 2021-2027 роки»: було надано роз’яснення щодо реалізації згаданого рішення. Також посадовці доповідали щодо важливих питань організації освітнього процесу в громаді. Лілія Осіпчук розповіла про фінансування шкіл із малою кількістю учнів. У доповіді головного спеціаліста-юрисконсульта управління гуманітарної сфери Юлії Рибачок ішлося про перспективний план оптимізації мережі закладів освіти. Депутат сільської ради - директор Любитівського ліцею Віта Чуль проінформувала щодо питання автономії закладів освіти.

     Підсумував доповідачів, а також окреслив стратегію розвитку освіти громади очільник місцевої влади. Віталій Кашик наголосив, що в Колодяжненській громаді найбільша мережа закладів загальної середньої освіти серед сільських громад району, і що на фінансування галузі витрачається майже 70 % місцевого бюджету. І оскільки нині на законодавчому і державному рівні ставлять умови майбутньої оптимізації мережі закладів освіти, сільська рада має бути підготовленою і працювати на випередження.

- Рішення обранців громади про пониження ІI ступеню Рокитницької гімназії було необхідно прийняти для того, щоби припинення фінансування державою закладу освіти не застало нас зненацька, - мовив Віталій Леонтійович. – Адже, як відомо, З 1 вересня 2025 р. державою вирішено не фінансувати коштом освітньої субвенції заробітну плату вчителів у школах із кількістю учнів менш як 45 осіб, а з 1 вересня 2026 року – менш як 60 осіб (початкових шкіл це не стосується). Тож ми зустрілися із вами з метою комунікації і аби розвіяти будь-які непорозуміння з цього приводу.

    Також очільник громади наголосив, що діяти рішення Уряду починає з 1 вересня 2025 року, адже зміна мережі шкіл потребує часу на обговорення з громадою, забезпечення підвезення до інших шкіл.

- Уряд дає час на те, щоб підготуватися до цього – що, власне, ми і робимо, резюмував сільський голова. 

    На запитання депутата сільської ради Валентини Мельник, чи встигне орган місцевого самоврядування  виконати за рік вимоги держави в рамках підготовки до реорганізації, керівник місцевої влади відповів, що є ймовірність, що гімназія функціонуватиме у нинішньому статусі ще 2024/2025 навчальний рік.

Фото без опису

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь