A A A K K K
для людей із порушенням зору
Колодяжненська громада
Волинська область, Ковельський район

Участь у круглому столі щодо ролі органів місцевого самоврядування у  євроінтеграції…

Дата: 28.03.2024 18:13
Кількість переглядів: 117

      Сьогодні, 28 березня 2024 року, сільський голова Віталій Кашик узяв  участь у круглому столі щодо ролі органів місцевого самоврядування у міжнародному територіальному співробітництві в рамках процесу вступу України до Європейського союзу. Згаданий захід проходив за сприяння та підтримки USAID, проекту Агенства США з міжнародного розвитку у співробітництві з офісом Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України. Участь у заході також взяли народні депутати України Олена Шуляк, Олександр Корнієнко, заступник міністра розвитку громад , територій та інфраструктури України Олександра Азархіна, голова комітету Сейму Литовської республіки з питань державного управління та місцевого самоврядування Річардс Юшка, голова обласної ради Григорій Недопад та інші посадовці. 

      На круглому столі обговорили стан та перспективи розвитку міжнародного співробітництва, планування та фінансування в рамках політики та згуртованості ЄС та роль громад зокрема на шляху вступу України до Європейського союзу. Також був представлений досвід Литовської Республіки у цьому напрямку та перспективи співпраці територіальних громад (муніципалітетів) України та Литовської Республіки.

      Про важливість євроінтеграції та налагодження зв’язків із європейськими спільнотами не лише на державному рівні, а й безпосередньо – на місцевому у Колодяжненській громаді знають не з теорії, а на практиці, позаяк останніми роками керівництвом громади було налагоджено тісну співпрацю із Товариством приятелів дітей Сілезького регіонального відділення м. Катовіце Республіки Польща, про результати якої ми повідомляли на наших інформаційних ресурсах: це залучення гуманітарної допомоги, організація безкоштовного відпочинку дітей з громади на території Республіки Польща, перейняття досвіду у важливих напрямках і галузях, робота над залученням інвестицій. 

       У рамках заходу  на різних рівнях його учасники обмінялися досвідом, кожен отримав важливу і корисну  інформацію, що стане в нагоді при подальшій роботі із налагодження міжнародних зв’язків та євроінтеграції. Окремо наголошено на важливості для громад такої посади як проектний менеджер, адже нині є доволі широкі можливості щодо участі у міжнародних грантах.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь