A A A K K K
для людей із порушенням зору
Колодяжненська громада
Волинська область, Ковельський район

Повідомлення про наміри отримати  дозвіл   на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря   від   стаціонарних джерел

Дата: 27.03.2024 17:15
Кількість переглядів: 29

Повідомлення про наміри

отримати  дозвіл   на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря   від   стаціонарних джерел

Повне та скорочене  найменування об’єкта: Товариство з обмеженою відповідальністю «ВЕРБА-ВВ» (ТОВ «ВЕРБА-ВВ»)

Ідентифікаційний код суб’єкта господарювання :   39231747

Місце знаходження юридичної особи, контактні дані : 45063   Волинська область, Ковельський район, с.Любитів, вул. Вокзальна,9,   тел : +38-050-433-55-72, Е-mail:  accountant@verba-vv.org

Вид діяльності згідно КВЕД:  16.10 – лісопильне та стругальне виробництво; 16.24 – виробництво дерев*яної тари; 20.13 Виробництво інших основних неорганічних хімічних речовин

Мета отримання дозволу  на викиди: отримання дозволу  для існуючого об’єкта

Відомості про наявність висновку  з оцінки впливу на довкілля : відповідно до положень Закону України «Про оцінку впливу на довкілля»,   статті 3,  планована діяльність не підлягає оцінці впливу на довкілля. 

Місце розташування проммайданчика: 45063   Волинська область, Ковельський район, с.Любитів, вул. Вокзальна,9.

          ТОВ «ВЕРБА-ВВ»  є виробником палетної заготовки, паливних деревних гранул з тирси високої якості, дерев’яного пакувального матеріалу (піддонів) .

Джерелами утворення викидів забруднюючих речовин на територіі виробничого майданчика є: механічна переробка деревинии при виготовленні пиломатеріалів обрізних, піддонів , при   виробництві  паливних гранул та із біосировини (відходів  деревообробки), спалюванні   відходів виробництва у котлоагрегатах типу КАЛВІС, що використовуються для теплозабезпечення сушильних камер та опалення приміщень,   заправка власного автотранспорту (блок-пункт АЗС).

Асиміляцію пилу від технологічного обладнання деревообробного цеху забезпечується аспіраційними системами АС-1-7 з очисткою викидів в циклонах «ЦН» , ефективність очистки - достатня.  

  Лінії   цеху збивання піддонів  обладнані    пневмопристроями    типу «700ВМ» з ефективністю очистки 95 %. Пристрої   призначені   для збору дрібних відходів, пилу із робочої зони. Повітря всмоктується через шланг-повітропровід, проходить в корпус повітрозбірника і очищеним виходить через тканинний фільтр в робочу зону, відходи деревини осідають в збірнику-накопичувачі.

Виготовлення  паливних гранул з відходів деревообробки передбачено на   лініях    на базі АВМ-1.5, продуктивністю 1,5 т/год. Обезпилення технологічного обладнання  забезпечується технологічними циклонами з ефективністю очистки  90 % .

           Сумарні потенційні обсяги  викидів  забруднюючих речовин  від об*єкту   складають: 21119,64 т/рік, а саме: оксид вуглецю – 74,2729 т/рік,  вуглецю діоксид – 20975,83  т/рік, метан – 1,0157  т/рік, речовини у вигляді  твердих суспендованих частинок – 51,7592 т/рік, сполуки азоту – 7,5807 т/рік, НМЛОС – 9,1577 т/рік, сірководень – 0,0000702 т/рік, вуглеводні - 0,02512 т/рік, безол - 0,00003614 т/рік.  

Об*єкт відноситься до другої групи об’єктів по складу Документів, у яких обґрунтовуються обсяги викидів, в залежності від ступеня впливу об’єкта на забруднення атмосферного повітря.  

Санітарно-захисна зона для  підприємства  за "Державними санітарним правилам планування та забудови населених пунктів № 173" від 19.06.1996р (ДСП № 173), складає 100 метрів (клас ІV)   і витримується.

           В результаті розрахунків концентрацій, визначених  на основі розрахункових та  фактичних потужностей  викиду,  встановлено, що в приземному шарі атмосферного повітря на межі санітарно-захиснохї зони , концентрації забруднюючих речовин не перевищують гігієнічних нормативів,  прийняті відповідно до наказу МОЗ України № 52 від 14.01.2020 р. «Про затвердження гігієнічних регламентів допустимого вмісту хімічних і біологічних речовин в атмосферному повітрі населених місць», зареєстрованого в Мін’юсті 10.02.2020 р. за №156/34439. Додаткові заходи щодо зниження викидів не передбачаються.

             Якість атмосферного повітря  відповідає граничнодопустимому вмісту забруднюючих речовин, при якому відсутній негативний вплив на здоров’я людини та на стан навколишнього природного середовища. 

              Із зауваженнями та пропозиціями звертатись в  управління екологіі і природних ресурсів Волинської ОДА за адресою: Київський майдан, 9, м. Луцьк, 43027; email: [email protected], тел +38 (0332) 74-01-32   протягом 1 місяця із дня опублікування повідомлення в ЗМІ.  


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь