A A A K K K
для людей із порушенням зору
Колодяжненська громада
Волинська область, Ковельський район

У Колодяжному діяла «Територія здоров’я»

Дата: 27.03.2024 16:15
Кількість переглядів: 186

     Туберкульоз – це хвороба, на яку може захворіти кожен. Недуга підступна і може розвиватися півроку, бо часто симптоми списують на стрес. Але важливо те, що ця хвороба лікується. За 15 днів адекватної схеми лікування пацієнт знебацилюється та не заражає оточення. Тож як анонсували напередодні, сьогодні, 27 березня 2024 року, на території Колодяжненського літературно-меморіального музею Лесі Українки  Ковельським районним відділом ДУ «Волинський ОЦКПХ  МОЗ» було проведено захід, присвячений Всесвітньому дню боротьби з туберкульозом. У його рамках діяло багато тематичних локацій, у який ішлося не лише про профілактику згаданого захворювання, а й загалом про важливість здорового способу життя, турботи про своє здоров’я, своєчасного звернення до медичних фахівців. Окрім того, жителі мали нагоду потрапити на консультацію до різних лікарів – сімейного, дерматолога, офтальмолога, невропатолога, психолога, пройти окремі обстеження – ЕКГ, швидкі тести на ВІЛ, гепатит В,С, COVID-19, вакцинацію тощо, навчання з надання першої невідкладної допомоги від Ковельської міськрайонної організації Товариства Червоного Хреста України.

      Участь у заході взяли секретар сільської ради Павло Кухта, генеральний директор Волинського обласного ЦКПХ Наталія Янко, начальник управління гуманітарного розвитку Ковельської райдержадміністрації Ірина Ревейчук.

     Окрім того, у приміщенні музею відбулася благодійна мистецька акція «Мавки миру»: майстер-клас з плетіння віночків з метою перетворити їх на турнікети  (придбати останні за рахунок виручених від їх продажу коштів) та акція «Малюй на перемогу» - з розмальовки гільз від громадської організації "Eurofuture".

     Символічно,  що захід проходив саме тут, у музеї Лесі Українки, адже видатна поетеса сама хворіла на туберкульоз кісток. На жаль, письменниця жила в час, коли медицина ще не була на такому високому рівні, як зараз. Нині хвороба виліковна, тож при наявності симптомів туберкульозу - таких як кашель, що триває не менше трьох тижнів, слабкість, втрата апетиту, зниження ваги, пітливість (особливо вночі), кровохаркання, біль у грудях, варто негайно звернутися до лікаря.

      Насамкінець для гостей провели традиційну екскурсію літературно-меморіальним музеєм Лесі Українки, а також організували коротку вокально-мистецьку програму.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь