Колодяжненська громада
Волинська область, Ковельський район

Леся Українка - наша гордість

Дата: 25.02.2024 09:47
Кількість переглядів: 75

     Сьогодні, 25 лютого 2024 року, українська спільнота відзначає 153-у річницю від дня народження геніальної письменниці Лесі Українки. Для нашої громади імʼя Лесі Українки є знаковим ще й через те, що саме у Колодяжному пройшло дитинство поетеси, і, не дивно, що перш за все з її імʼям у більшості гостей та туристів асоціюється наш населений пункт, адже тут розташований Літературно-меморіальний музей Лесі Українки.

      Особистість Лариси Косач виходила далеко за рамки часу, у який вона жила, а її творчість - це величезний цінний спадок, який варто досліджувати і розповідати про нього нащадкам. Позаяк у творчості поетеси значне місце відведено національній ідеї, любові до рідного краю та обстоюванню прав народу, у наш складний час чергової боротьби за незалежність, її твори дуже актуальні. 

        Життя видатної землячки було сповнене трагізмом через тяжку хворобу, проте воно було гідне подиву і захоплення. Недуга не зламала Лесю, а навпаки, вона  боролася і сила її духу завжди перемагала. 

       Напередодні річниці від дня народження Лесі Українки, з метою вшанування її памʼяті, відбулося покладання квітів до памʼятника біля Центру культури,дозвілля та спорту сільської ради.
Тематичні заходи, присвячені життю та творчості Лесі Українки, проходили упродовж тижня у закладах культури, бібліотеках краю.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь