Колодяжненська громада
Волинська область, Ковельський район

У Дрозднівському ліцеї відкрили «Клас безпеки».

Дата: 10.10.2023 16:01
Кількість переглядів: 232

    Справді святкова атмосфера була сьогодні у Дрозднівському ліцеї, адже  тут відбулося урочисте відкриття «Класу безпеки». Це вже другий такий клас, який відкрили на базі закладів освіти нашої громади.

     Варто нагадати, що «Клас безпеки» - це всеукраїнський проєкт, мета якого - вивчення правил пожежної, мінної безпеки та цивільного захисту, ознайомлення з алгоритмом дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій, формування в учнів навичок надання домедичної допомоги. Проєкт реалізує Міністерство освіти України на виконання доручення прем’єра, аби сприяти навчанню українських дітей основам безпеки життєдіяльності та цивільного захисту,бо це надважливо у час, коли в країні триває війна.

    На захід завітали: сільський голова Віталій Кашик, начальник управління гуманітарної сфери виконавчого комітету сільської ради Лілія Осіпчук, начальник сектору ювенальної превенції Ковельського районного управління поліції Юрій Кузьмук, заступник начальника відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Ковельського районного управління Головного управління ДСНС України у Волинській області Станіслав Гірук, поліцейський офіцер громади Володимир Будков, староста Дроздинського округу Світлана Ничепорук.

    Гостей зустріли коротким тематичним виступом, представленим юними вихованцями закладу освіти. Потому відбулося урочисте перерізання стрічки біля входу в укриття, адже  «Клас безпеки» облаштували саме у частині підвального приміщення, яке на час війни слугує як найпростіше укриття. Простір розділили на спеціальні зони, згідно з вимогами: пожежна безпека, мінна безпека, цивільний захист, правила дорожнього руху, домедична допомога тощо та обладнали відповідним інвентарем.

    - Знання правил безпеки – це база, якою має володіти дитина не лише у воєнний, а й у мирний час, - мовив сільський голова Віталій Кашик. – І функціонування «Класів безпеки» цьому сприятимуть. Сьогодні ми відкрили другий такий клас  у нашій громаді, але в перспективі ці класи мають бути у кожному закладі загальної середньої освіти.

   Також сільський голова передав для закладу освіти подарунок – туристичне спорядження.

    Своєю чергою, директор Дрозднівського ліцею Сергій Лисюк подякував усім, хто доклав зусилля для того, аби реалізувати проект: управлінню гуманітарної сфери виконавчого комітету сільської ради, працівникам ліцею, представникам територіальних відомств Державної служби надзвичайних ситуацій, поліції, які ніколи не відмовляють у консультаціях.

   Опісля оглядин нового тематичного класу, начальником служби у справах дітей сільської ради Сергієм Ілюшиком, який має досвід участі в бойових діях, був проведений перший урок для старшокласників - на тему мінної безпеки, а шкільна медична сестра провела майстер-клас із надання першої домедичної допомоги.

   Не з меншою цікавістю вже всі учні мали нагоду оглянути і ознайомитися із функціональністю службових автомобілів - ДСНС та поліцейського. Діти отримали масу позитивних емоцій.

Фото без опису

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь