Колодяжненська громада
Волинська область, Ковельський район

На черговій сесії сільської ради...

Дата: 26.09.2023 15:25
Кількість переглядів: 431

   На черговій, 39 сесії сільської ради, яка відбулася сьогодні, 26 вересня 2023 року, під керівництвом сільського голови Віталія Кашика, традиційно розглядали питання, від вирішення яких залежить стабільність роботи органу місцевого самоврядування та забезпечення життєдіяльності громади.

    Та перед тим, як перейти до зачитування та розгляду порядку денного, слово було надано членові виконавчого комітету сільської ради Олександрові Титомиру, який завітав на сесію з метою озвучення своєї позиції, як члена виконавчого комітету, щодо подальшого функціонування мережі закладів загальної середньої освіти сільської ради. За словами Олександра Михайловича, його підприємницька діяльність передбачає часті візити у різні європейські країни, тож завдяки цьому він сформував висновки щодо організації роботи державних структур, суспільних інституцій і бізнесу у цих країнах, підходів та пріоритетів при стратегічному плануванні. Олександр Титомир зупинився саме на системі освіти, бо його найбільше турбує тема оптимізації мережі закладів загальної середньої освіти громади, і це питання він неодноразово порушував на засіданнях виконавчого комітету. Адже територіальний принцип функціонування закладів освіти не має бути визначальним: перш за все, варто зважати на можливість організації якісного навчального процесу: наявність інфраструктури, забезпечення закладів фаховими педагогами, необхідною матеріально-технічною базою, створення умов для соціалізації дітей, формування конкурентного середовища за рахунок оптимальної наповнюваності класів, а також, враховувати й економічні фактори. Саме так формують мережу закладів освіти, приміром, у тій же Польщі, такі підходи нині декларують на державному рівні у нас.

     Цю думку підтримала начальник управління гуманітарної сфери виконавчого комітету сільської ради Лілія Осіпчук і додала, що поряд із критично малою наповнюваністю класів, в окремих закладах освіти постала проблема нестачі кадрів. Попередньо вже було напрацьовано план оптимізації мережі закладів загальної середньої освіти, але в той час обранці громади його не підтримали. Тож Лілія Володимирівна повідомила, що управління гуманітарної сфери напрацьовуватиме новий проект рішення за цим напрямком і закликала депутатів активно долучитися до процесу. Також наголосила, що проблем із довезенням дітей до закладів освіти у інші населені пункти не виникатиме, адже на балансі УГС достатньо автобусів.

    Про внесення змін до бюджету сільської ради, затвердження земельної та іншої документації і надання відповідних дозволів, продаж земельної ділянки у приватну власність, процедурні рішення тощо – питання, внесені до порядку денного. Серед них – затвердження робочого проекту «Поточний ремонт вулиці Молодіжна в селі Скулин Ковельського району Волинської області», а також виділення коштів з метою фінансування цих робіт.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь