Колодяжненська громада
Волинська область, Ковельський район

Інструктивно-методична нарада щодо інклюзивної освіти…

Дата: 08.09.2023 18:09
Кількість переглядів: 188

    Фото без описуФото без опису7 вересня 2023 року відбулася інструктивно – методична  нарада для педагогічних працівників закладів освіти на тему: «Реалізація індивідуальної освітньої траєкторії учня з особливими освітніми потребами у 2023/2024 навчальному році». Організатором заходу виступила комунальна установа «Інклюзивно-ресурсний центр» Колодяжненської сільської ради.    

    Відповідно до плану роботи наради директор ІРЦ Тетяна Демчук ознайомила педагогів  з нормативно-правовими аспектами організації навчання осіб з  особливими освітніми потребами у 2023/2024 навчальному році. Заступники закладів  Олена Літвінчук (ЗЗСО « Волошківська гімназія» ) та Юлія Демчук (ОЗСО « Поворський ліцей») розповіли колегам про алгоритм підготовки команди супроводу до нового навчального рокуу класах з інклюзивним навчанням та педагогічному патронажі.                                                     

   Практичний психолог ІРЦ Катерина Кравчик розглянула з присутніми важливе питання  створення та реалізаціїбезпечного освітнього середовища для осіб з ООП в умовах війни. Педагоги ознайомились з методами індивідуальної підтримки  дитин з ООП під час надзвичайної ситуації. 

      Катерина Матвійчук звернула  особливу увагу присутніхна якість складання індивідуальної програми розвитку дитини, мета якої – забезпечення індивідуалізації освітнього процесу конкретної дитини шляхом адаптації та/або модифікації навчального матеріалу, створення відповідного освітнього середовища, методів навчання тощо.

    Питання інклюзивної компетентності педагогів , їх готовності до роботи в інклюзивному класі висвітлила Інна Скляренко, фахівець ІРЦ.

      Ольга Гелецька ознайомила педагогів з  технологією використання Міжнародної класифікації  функціонування, обмеження життєдіяльності та здоров’я дітей і підлітків для інклюзивної освіти, продемонструвала на окремих прикладах як за допомогою МКФ можна розширити свої знання та полегшити роботу з дітьми.

      Людмила Ткачук звернула увагу колег на особливостіоцінювання дітей з ООП. Наголосила на тому, що оцінювання навчальних досягнень учнів із особливими освітніми потребами здійснюється відповідно до вимог чинного законодавства, згідно з критеріями оцінювання навчальних досягнень учнів, обсягом матеріалу, визначеногонавчальною програмою.

   Присутні педагоги мали змогу отримати відповіді на актуальні питання щодо організації роботи з особливими дітьми у закладі освіти.

Інформація КУ "Інклюзивно-ресурсний центр Колодяжненської сільської ради "


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь