Колодяжненська громада
Волинська область, Ковельський район

Вшанування жертв Волинської трагедії

Дата: 10.07.2023 17:40
Кількість переглядів: 218

     Цього року - 80-і роковини Волинської трагедії – страшних подій українсько-польського конфлікту 1943-1944 років, що приніс людські жертви для обох сторін. Це – спільна рана, яка кличе до примирення.  

     Сьогодні заступник сільського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Петро Оксентюк, разом і з представниками районної влади – заступником голови рйонної державної адміністрації Сергієм Самойленком, заступником голови районної ради Андрієм Броїлом, а також головою громадської організації «Товариство польської культури в місті Ковелі» Анатолієм Геркою поклали квіти до тематичних пам’ятних знаків на території громади та вшанували памʼять невинних жертв конфлікту.

      Як відомо, в знак пам’яті про убитих земляків біля храму у селі Гончий Брід споруджено Пам’ятний знак, на плитах якого викарбувані прізвища та імена розстріляних жителів сіл Гончий Брід, Дроздні, Рокитниця, Пересіка, Волошки, селища Голоби та міста Ковеля. Саме це місце, а також – символічний монумент у вигляді хреста  у Білашеві, споруджений у пам'ять про мирних жителів сіл Білашева,Грушівки, Іванівки, Перкович та усіх патріотів, які боролися і загинули за волю і незалежність України, римо-католицький цвинтар у Засмиках, памʼятник  загиблим у роки Другої світової війни односельчанам, що на кладовищі у Грушівці, відвідали посадовці і схилили голови у скорботі за загиблими у ті роки, а також - за час нинішньої війни, з якою російський окупант прийшов на нашу землю.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь