Колодяжненська громада
Волинська область, Ковельський район

Участь в онлайн-заході з метою міжнародного партнерства...

Дата: 29.06.2023 17:17
Кількість переглядів: 44

     В умовах війни перед нашою державою постало багато викликів, тож на вирішення різних економічних, господарських проблем бракує коштів, а росія створює все нові й нові, вдаючись до військових злочинів та провокуючи екологічні катастрофи. На часі – пошук і залучення фінансування міжнародних партнерів, як на державному, так і на місцевому рівнях.

    Сьогодні сільський голова Віталій Кашик виступив перед учасниками онлайн-сесії, організованої платформою державно-приватного партнерства «Ukraine Water» спільно з окремими громадськими організаціями Нідерландів, за підтримки посольств обох країн, що стосувалася заходів із поліпшення стану та відновлення водного господарства країни. Спектр охоплених питань – доволі широкий: вода для сільського господарства, розподіл питної води, запобігання та управління повенями, відновлення якості води, очищення стічних вод, управління водними ресурсами, реконструкція інфраструктури, гідрологічне моделювання, управління підземними водами тощо.

    Варто зазначити, що у згаданому онлайн-заході Колодяжненська громада була єдиною, заявленою до участі від Волині та західного регіону. Тож у своєму виступі Віталій Кашик, перш за все, подякував країнам Євросоюзу і Нідерландам зокрема за надану для нашої держави військову та гуманітарну допомогу, коротко описав наш край і його туристичні принади, а головне - озвучив найважливіші проблеми водного господарства, що турбують місцевих мешканців, і вирішення яких потребує значного фінансового ресурсу. По-перше, це будівництво централізованої системи водопостачання та водовідведення; по-друге – необхідність здійснення капітальних і поточних ремонтів меліоративних систем, зокрема, на території Забільського водосховища, адже вони застарілі і не здатні повноцінно виконувати свої функції; насамкінець – приведення до природного стану родючості земель, на яких колись були торфовища і які постраждали від пожеж, адже, за словами сільського голови, кожен клаптик землі має «працювати».

    Інформацію по області окреслив начальник Регіонального офісу водних ресурсів у Волинській області Ростислав Кравчук.

    По завершенні виступів доповідачів, організатори більш детально поспілкувалися із представниками громад, аби зібрати необхідну інформацію для аналізу і подальших консультацій. Наступна онлайн-сесія відбудеться 5 липня.

Фото без опису

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь