Колодяжненська громада
Волинська область, Ковельський район

Підготовка до нового навчального року

Дата: 09.06.2023 11:04
Кількість переглядів: 107

    Як відомо, після свята Останнього дзвоника і з початком літніх канікул стартує підготовка закладів освіти до прийому учнів у вересні, у новому навчальному році. Вона здійснюється відповідно до наказу начальника управління гуманітарної сфери сільської ради Лілії Осіпчук від 02 червня 2023 року № 107 «Про підготовку матеріально-технічної бази закладів освіти територіальної громади до роботи в новому 2023/2024 навчальному році та в осінньо-зимовий період». З цією метою створено спеціальну комісію у складі працівників управління, виконавчого комітету сільської ради та представників профільних служб, а також – робочі групи для здійснення контролю та координації роботи у рамках підготовки закладів освіти.

     Зокрема, ідеться про обстеження будівель і споруд щодо вимог протипожежної безпеки, огляд класних кімнат і навчальних приміщень, оцінку приміщень закладів освіти за показниками безбар’єрності, випробування спортивного та ігрового обладнання на міцність кріплення та надійність в експлуатації, перевірку техніки й обладнання, що використовується в організації навчального процесу, харчування школярів, веденні господарства тощо, здійснення профілактики та ремонту водонапірних башт, водопроводів, систем каналізації, санітарних кімнат.

     Триває робота щодо облаштування укриттів, утримання в належному стані наявних, адже безпека - це базова потреба, а відповідно, доступність і безпечність захисних споруд цивільного захисту - найперша вимога воєнного часу.

     Окрім того, керівникам закладів освіти доведена до відома інформація про обсяг фінансового ресурсу загального і спеціального фондів державного і місцевих бюджетів на проведення капітальних і поточних ремонтів та решти робіт щодо підготовки закладів до нового навчального року, тож у рамках фінансування сплановано відповідні заходи.

     Заздалегідь готуються й до опалювального сезону: наразі заклади освіти забезпечені твердим паливом на 83 %.

     Про здійснені кроки з підготовки очільники закладів освіти інформуватимуть місцеве керівництво у робочому режимі, подаватимуть звітність в управління освіти і науки облдержадміністрації.

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь