Колодяжненська громада
Волинська область, Ковельський район

Засідання виконавчого комітету

Дата: 19.05.2023 16:36
Кількість переглядів: 65

     19 травня 2023 року під керівництвом заступника сільського голови з питань виконавчих органів ради Петра Оксентюка, за участі секретаря сільської ради Павла Кухти, керуючого справами (секретаря) виконавчого комітету Валентини Шипи відбулося засідання виконавчого комітету, на якому розглянули важливі питання із життя громади, а також низку тих, що стосуються роботи виконкому.

Про роботу первинної ланки медицини Колодяжненської сільської ради інформувала в.о. директора Центру первинної медико-санітарної допомоги Ковельського МТМО Анастасія Кашуба. Анастасія Олександрівна розповіла про роботу місцевих амбулаторій ЗПСМ, що діють у Скулині, Любитові, Уховецьку , наголосивши, що основною є проблема відсутності кадрів (що характерно для сільської місцевості). Павло Кухта, своєю чергою, зауважив, що у громаді діє «Програма місцевих стимулів для медичних працівників комунальних некомерційних підприємств Колодяжненської сільської ради на 2023-2025 роки», у рамках якої готові забезпечити житлом сімейного лікаря, який зголоситься працювати у медичному закладі села Любитів, коштом бюджету зробити там ремонт.

      Також, члени виконавчого комітету цікавились, коли буде здано в експлуатацію новозбудоване приміщення амбулаторії в Уховецьку. І хоч замовником проекту є управління капітального будівництва облдержадміністрації, це питання на постійному контролі сільського голови Віталія Кашика. Неодноразово керівники сільської ради виїжджали у складі відповідних комісій, які оцінювали якість виконаних робіт. А оскільки були виявлені окремі недоліки у роботі будівельників, то, відповідно, час передачі амбулаторії на баланс сільської ради було відтерміновано, аби виконавці змогли ліквідувати їх. Але нині робота на завершальній стадії, тож незадовго нове приміщення закладу медицини буде прийняте у замовника, а згодом передане Ковельському міськрайонному територіальному медичному об’єднанню.

      Окремо зупинилися на діяльності медичних пунктів тимчасового базування і обов’язках медичного працівника. Анастасія Кашуба наголосила, що у МПТБ здійснюються заходи санітарно-просвітницького та профілактичного спрямування, консультації лікарями без проведення лікувально-профілактичних процедур, що потребують додаткового обладнання, а також надання медичної допомоги. Робота медичного персоналу – суто за визначеним графіком. Для надання медичної допомоги у позаробочий час МПТБ варто звертатися у службу екстреної (невідкладної) медичної допомоги. Інформацію в.о. директора Центру первинної медико-санітарної допомоги Ковельського МТМО було взято до відома, а із присутніми на засіданні медичними працівниками було проведено відповідну інформаційну роботу.

      Також розглянули заяви місцевих мешканців на надання одноразової матеріальної допомоги на лікування (16) та, після обговорення, визначили конкретні суми для кожного заявника. Загальна сума наданої матеріальної допомоги на лікування місцевим жителям – 43 тис. грн.

      Серед решти питань порядку денного – про затвердження висновку органу опіки та піклування про доцільність позбавлення батьківських прав, про затвердження та внесення змін до посадових інструкцій, затвердження висновку щодо можливості призначення опікуна, про зміни у складі комісії опікунської ради, що діє при виконавчому комітеті тощо.

Фото без опису

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь