A A A K K K
для людей із порушенням зору
Колодяжненська громада
Волинська область, Ковельський район

УВАГА !!!

Дата: 13.04.2023 15:57
Кількість переглядів: 100

 

Фото без опису

З початком польових робіт сільськогосподарськими підприємствами, фермерськими господарствами, громадянами використовуються добрива, після використання яких залишається тара і упаковка, де вони зберігалися. Досить часто розміщення використаної тари проходить на відкритому грунті, що в свою чергу може призвести до забруднення земельних ресурсів. Такий спосіб зберігання пестицидів, агрохімікатів та використаної упаковки є незаконним та небезпечним.

      За порушення вимог Закону України «Про пестициди і агрохімікати», Земельного кодексу України передбачена адміністративна відповідальність за статтями 52, 83 КУпАП.

Псування сільськогосподарських та інших земель, забруднення їх хімічними і радіоактивними речовинами, нафтою та нафтопродуктами, неочищеними стічними водами, виробничими та іншими відходами - тягне за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб, громадян - суб'єктів підприємницької діяльності - від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

За порушення правил застосування, зберігання, транспортування, знешкодження, ліквідації та захоронення пестицидів і агрохімікатів, токсичних хімічних речовин та інших препаратів накладається штрафу на громадян від трьох до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб - від семи до десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Тож дотримуйтеся простих правил безпечного поводження з використаною тарою – бережіть себе і довкілля!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь