Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі код ДК 021:2015: 03220000-9 – Овочі, фрукти та горіхи
Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі
(відповідно до пункту 41 постанови КМУ від 11.10.2016 № 710 «Про ефективне використання державних коштів» (зі змінами))
1 |
Назва предмета закупівлі |
код ДК 021:2015: 03220000-9 – Овочі, фрукти та горіхи
|
2 |
Вид процедури |
Відкриті торги |
3 |
Ідентифікатор закупівлі |
UA-2023-01-24-019011-a |
4 |
Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі |
Інформація про технічні, якісні та кількісні характеристики предмета закупівлі наведена в Додатку 2 тендерної документації. Технічні та якісні характеристики предмета закупівлі визначені відповідно до потреб замовника та з урахуванням вимог законодавства |
5 |
Обґрунтування розміру бюджетного призначення |
Розмір бюджетного призначення, визначений відповідно до кошторисних призначень на 2023 рік. |
6 |
Очікувана вартість предмета закупівлі |
430 000,00 грн з ПДВ |
7 |
Обґрунтування очікуваної вартості предмета закупівлі |
Міністерством розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України затверджена примірна методика визначення очікуваної вартості предмета закупівлі від 18.02.2020 №275, якою передбачені методи визначення очікуваної вартості предмета закупівлі, а саме: 1) здійснення пошуку, збору та аналіз загальнодоступної інформації про ціну товару (тобто інформація про ціни, що містяться в мережі інтернет у відкритому доступі, спеціалізованих торгівельних майданчиках, в електронних каталогах, в електронній системі закупівель «Прозоро», тощо; 2) отримання комерційних (цінових ) пропозицій від виробників, офіційних представників (дилерів), постачальників; 3) у разі обмеження конкуренції на ринку певних товарів та враховуючи їх специфіку при розрахунку використовуються ціни попередніх закупівель аналогічного товару та/або минулих періодів (з урахуванням індексу інфляції, зміни курсів іноземних валют). Відповідно до вказаної методики, при визначені очікуваної вартості предмету закупівлі товарів, робіт та послуг використовується один із методів формування очікуваної вартості предмету закупівлі та проведення моніторингу цін для подальшого укладення договорів. Визначення очікуваної вартості предмета закупівлі здійснювалося із застосуванням одного з методів вищевказаного порядку, а саме проведений моніторинг цін, шляхом здійснення пошуку, збору та аналізу загальнодоступної інформації про ціну товару (тобто інформація про ціни, що містяться в мережі інтернет у відкритому доступі, спеціалізованих торгівельних майданчиках, в електронних каталогах, в електронній системі закупівель «Прозоро», тощо. |
8 |
Необхідність проведення закупівлі |
Забезпечення продуктами харчування заклади загальної середньої освіти та заклади дошкільної освіти підпорядковані замовнику |