Колодяжненська громада
Волинська область, Ковельський район

Ковельське відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Волинській області інформує.

Дата: 23.07.2022 09:41
Кількість переглядів: 407

Фото без описуОдним із основних показників стану охорони праці є рівень виробничого травматизму та професійної захворюваності. У I півріччі 2022 року спостерігається зниження рівня виробничого травматизму. Це в певній мірі пов’язано з пандемією коронавірусної інфекції COVID-19 та введенням воєнного стану. Станом на 30 червня 2022 року страховий експерт з охорони праці Ковельського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Волинській області (далі Фонд) взяв участь у роботі 5 комісій з розлідування нещасних випадків, з них 4 страхові випадки, в т. ч.  один груповий (5 потерпілих), по одному випадку триває розслідування.

    Під час виконання робіт на висоті по заміні ламп освітлення з драбини - стрем’янки втратив рівновагу, впав та отримав травму електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування ФОП Гонта П.П.; внаслідок дорожньо-транспортної пригоди травми отримали  п’ять  працівників ПрАТ  «Ковельське ШБУ № 63», які перебували в салоні автобуса; при виконанні робіт по благоустрою території за допомогою бензинового тримера травму ноги отримав працівник ТОВ “ВО „Ковельсільмаш”; під час обрізання дошки за допомогою циркулярної пили травму руки отримав працівник ВСП «Експлуатаційне вагонне депо Ковель».

    Крім того до відділення надійшло 94 повідомлення про гостре професійне захворювання медичних та інших працівників, що пов’язані з виконанням професійних обов’язків в умовах підвищеного ризику зараження на COVID-19, по 68 випадкам проведено розслідування, з них 14 випадків пов’язані з виробництвом, по решті випадкам триває розслідування.

    Проведений аналіз обставин і причин гострих профзахворювань медичних працівників показує, що основною причиною захворювання є організаційна (14 випадків), а саме: невиконання вимог інструкцій з охорони праці.

    З метою надання роботодавцям дієвої допомоги у вирішенні питань збереження  здоров’я працівників та забезпечення безпеки праці страховим експертом з охорони праці Ковельського відділення управління виконавчої дирекції Фонду у Волинській області надаються відповідні консультації, проводиться активна інформаційно-роз’яснювальна робота з суб’єктами господарювання з питань охорони праці та страхування від нещасних випадків.

    Нагадаємо, у разі настання страхового випадку потерпілі мають право на страхові виплати, а також медичні та соціальні послуги, які надаються  за кошти Фонду. Зокрема, фінансується лікування всіх прямих наслідків страхового випадку до відновлення здоров’я, здійснення оперативних втручань, ендопротезування, протезування, забезпечення лікарськими засобами та виробами медичного призначення,  санаторно-курортне лікування тощо.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь