Колодяжненська громада
Волинська область, Ковельський район

Увага! Важлива інформація!

Дата: 13.03.2020 14:11
Кількість переглядів: 263

Фото без описуІнфікування коронавірусом викликає не застуду з нежитю або катаральним кашлем, а сухий і сильний кашель: це найпростіше знати. Вірус не протистоїть жарі і гине, якщо потрапляє до температури 26-27 градусів: тому часто вживайте протягом дня гарячі напої, такі як чай, трав’яний чай і відвар, або просто гарячу воду: гаряча рідина нейтралізує вірус, і пити їх не важко. Уникайте пити крижану воду або їсти кубики льоду або снігу для тих, хто в горах (дітей)!

1. Розмір вірусу досить великий (діаметр близько 400-500 нанометрів), тому будь-який тип маски може зупинити це: у звичайному житті особливих масок не потрібно. З іншого боку, ситуація відрізняється для лікарів та медичних працівників, які піддаються великому навантаженню вірусами та їм доводиться користуватися спеціальними масками.

2. Коли вірус потрапляє на металеві поверхні, він виживає близько 12 годин. Тому коли ви торкаєтесь металевих поверхонь, таких як ручки, двері, прилади, підставки в трамваях тощо, добре вимийте руки та ретельно продезінфікуйте їх. 3. Вірус може жити на одязі та тканинах близько 6-12 годин: звичайні миючі засоби можуть його вбити. Для одягу, який не можна прати щодня, ви можете його залишити під сонячними променями.

Симптоми:

1. Вірус спочатку потрапляє в горло, викликаючи запалення і відчуття сухості в горлі: цей симптом може тривати 3-4 дні

2. вірус проходить зі слизом, що є в дихальних шляхах, спускається в трахею і розмножується в легенях, викликаючи пневмонію. Цей крок займає приблизно 5-6 днів.

3. Пневмонія проходить з дуже високою температурою і затрудненим диханням, не супроводжується класичною застудою. Але може виникати відчуття утоплення, задухи. У цьому випадку необхідно негайно звернутися до лікаря. Як можна цього уникнути:

1. Передача вірусу відбувається в основному шляхом прямого контакту, торкання тканин або матеріалів, на яких присутній вірус: часто миття рук є важливим. Вірус виживає на ваших руках близько десяти хвилин, але за десять хвилин може статися багато чого: потерти очі або ніс, і дати вірусу потрапити в горло ... Тож для свого блага і для блага інших дуже часто мийте руки та дезінфікуйте їх!

2. Можна полоскати горло дезінфікуючим розчином, який усуває або мінімізує кількість вірусу, який міг би потрапити у ваше горло: таким чином ви усуваєте його до того, як він спуститься в трахею, а потім у легені.

3. Продезінфікувати клавіатуру ПК та мобільні телефонии.

Новий коронавірус має інкубаційний період протягом багатьох днів (до 15), до цього не можна дізнатися, чи заражена людина. Часто в 50% випадків симптоми не проявляються взагалі, і такі персони просто, як носії. Але коли у вас уже лихоманка та / або кашель, і ви їдете до лікарні, ваші легені зазвичай вже на 50% фіброзні, і вже пізно! Без штучної вентиляції легень людина може померти. В групі ризику люди похилого віку, онкохворі, люди зі зниженим імунітетом, з купою різних хвороб, цей вірус їх просто доб'є. Тайваньські експерти пропонують зробити просту перевірку, яку ми можемо робити самостійно щоранку: Зробіть глибокий вдих і затримайте дихання більше 10 секунд. Якщо ви успішно завершите його без кашлю, без дискомфорту, почуття пригнічення тощо, це свідчить про відсутність фіброзу в легенях, що свідчить про відсутність інфекції. У такий критичний період робіть цю перевірку щоранку в чистому повітрі! Це серйозні та відмінні поради японських лікарів, які лікують випадки COVID-19. Кожен повинен переконатися, що рот і горло вологі, не СУХІ. Випивайте кілька ковтків води хоча б кожні 15 хвилин. ЧОМУ? Навіть якщо вірус потрапить у ваш рот ... вода або інші рідини змиють його через стравохід в шлунок. Шлункова кислота вб'є цей вірус. Якщо ви не п’єте достатню кількість води регулярно... вірус може потрапити у ваші бронхи та легені. Це дуже небезпечно. Поділіться цією інформацією зі своєю родиною, друзями та знайомими. Помилково думати, що той вірус десь там, далеко, зі мною нічого не станеться... Нажаль, він розповсюджується дуже швидко…


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь