Колодяжненська громада
Волинська область, Ковельський район

ЗАЯВА про екологічні наслідки діяльності об’єкта

Дата: 03.06.2019 11:15
Кількість переглядів: 333

ЗАЯВА

про екологічні наслідки діяльності об’єкта

         Робочий проект «Реконструкція загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів по вул. Шкільна, 18 в с. Колодяжне Ковельського району Волинської області» виконаний в 2019 році.            

Мета реконструкція - відновлення ресурсу навчального закладу, збільшення місць для навчання дітей, поліпшення експлуатаційних показників.

Генеральним планом передбачається:

- влаштування основних об’єктів: господарської будівлі, 2-ох пожрезервуарів об’ємом по 150,00 м3, водозабірних колодязів, насосної станції, навісу для тимчасового зберігання палива, трансформаторної підстанції, локальної очисної споруди (КУБО-20), свердловини;

-  парковка для тимчасового зберігання автомобілів (10 паркомісць) та парковка    для велосипедів;

-  будівництво транспортабельної котельні з влаштуванням двох твердопаливних котлів «HARDY-300»  загальною тепловою  потужністю 0,6 МВт, влаштування обліку відпуску тепла; встановлення утеплених димових труб; приєднання котельні до існуючих теплових мереж.

Земельна ділянка загальною площею 3,3365 га (2,8125 га –кадастровий номер  0722183600:01:001:0827 та 0,5240 га - кадастровий номер  0722183600:01:001:0839, на   якій   розміщений    об’єкт   проектування,    знаходиться   в  с. Колодяжне  по  вул.  Шкільна, 18 і межує:

- з північної сторони – вул. Шкільна;

- з південної сторони – зелена зона;

- з заходу і сходу – малоповерхова житлова забудова.

         Площа забудови становить 4897,30  м2.

Площа мощення – 9314,40  м2.

Площа озеленення – 18940,00 м2.

Відсоток забудови – 15,0 %.
         Відсоток озеленення – 58,0 %.
         Відсоток мощення – 27,0 %.

Водопостачання об’єкту передбачається від свердловини, що знаходиться на території школи. Для будівлі школи запроектовано господарчо-питний водопровід (В1), водопровід гарячого водопостачання (Т3), систему поливочного водопостачання (В1п), систему пожежного водопроводу (В2).

Розрахункові витрати води згідно робочого проекту становлять                                8,70 тис. м3/рік, в т.ч: гарячої – 3,50 тис. м3/рік

Запроектована каналізаційна мережа, очищення стічних вод здійснюється в локальних очисних спорудах КУБО-20.

В процесі експлуатації об’єкту  утворюються тверді побутові відходи (ТПВ), які тимчасово утримуються в контейнерах, встановлених  на спеціально відведеному майданчику в господарській зоні та, в подальшому, вивозяться на сміттєзвалище за відповідними угодами.

Господарська зона розміщена окремо від всього комплексу та відділена зеленою смугою шириною 16,8 м і її площа становить 1960 м2. Господарська зона має тверде покриття (асфальтобетон) і окремий в’їзд, ізольований від входів на ділянку. Під навісом на майданчику господарської зони, вимощеному із бруківки бетонної, на відстані 38 м від будинку загальноосвітньої школи встановлено контейнери з кришками для збирання побутового сміття.

Розрахунок  забруднення  атмосфери  проведений  за  допомогою  ПК «ЕОЛ 2000[h]»  з  урахуванням  значень   фонових   концентрацій. На основі проведеного розрахунку розсіювання одержані максимальні концентрації забруднюючих речовин, які не перевищують допустимих норм в межах розрахункового прямокутника  і становлять: діоксиду азоту  - 0,7736 ГДК; діоксиду сірки – <0,05 ГДК; групи сумації №31 (NO2+SO2) – 0,8155 ГДК.

Ступінь екологічного ризику планованої діяльності та впливу на умови життєдіяльності людини та природне середовище оцінюється як мінімальний при умові виконання всіх вимог, передбачених проектом в частині комплектації обладнанням, виконання робіт та експлуатації об’єкту.

Ресурсозберігаючі, захисні, відновлювальні, компенсаційні та охоронні заходи, розроблені в проекті, дозволяють зберегти екологічну рівновагу в районі розташування об’єкту, знизити до мінімуму вплив негативних факторів, що діють на повітряний простір.

За умови відсутності наднормативної кількості викидів  забруднюючих речовин, можливих серйозних аварійних ситуацій, ступінь екологічного ризику об’єкта визначається як прийнятний.

 

 

 

 

 

 

 

 

     Начальник управління гуманітарної                  Директор

     сфери виконавчого комітету                              ТзОВ «ОРБІТА БУДПРОЕКТ»

     Колодяжненської сільської ради

                                                                             

                                                                                

 

      ________________ Кухта  П.В.                       _____________ Матвіюк О.В.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь